Világ kutyái egyesüljetek !

 2008.12.21. 11:15

 

Kutyával bejönni TILOS! Kutyát a tóban fürdetni mégTILOSABB!

Mit tehetünk? A szabál, az szabál. Ki kell menni, el kell menni. Szégyeld magad rebellis polgár! Bokafogás.....

 

 

Minden nap szembesülök hiányosságommal, vagy inkább testi fogyatékosságommal. Két kis kutya lóg madzaggal testemhez illesztve. Bár persze kérdezhetnénk, miért akar minden kisebbség egyenlő jogokat a többséggel. Tényleg miért is? Amikor a franciák kitalálták a "Szabadság Egyenlőség Testvériség" hármast, még nem is gondolták mekkora nagy bajt borítanak Európára. Azóta van min acsarkodni immár több mint kétszáz éve. Egy kisebbség akkor kezdi igazán hallatni igényeit, amikor látja, látni véli, hogy azzal nem okoz különösebb hátrányt a többség számára.

Így van ez a buziknál is, a zsidó, szlovák, lengyel, szerb, bolgár kisebbséggel is. Puszta létezésük, lehetőségük arra, hogy kultúrális hagyományaikat távol gyökereiktől is ápolhassák nem zavar senkit. Sőt! Igazán érdekes lesz a mindennapunk attól, nem is kell elutaznunk hogy más kultúrákat megismerjünk. Akár úgy is felfoghatnánk, nagyon is költséghatékony a kisebbséget kiélni hagyni. Sokkal egyszerűbb melegfelvonulásra az Andrássyra kinézni, mint emiatt kiutazni Berlinbe. Én kényelmes típus vagyok, de érdeklődő. Érdekel az, ahogy ott bohóckodnak a buzik, meg a transzik. Nem tehetek róla, engem szórakoztat a másképp gondolkodás.  Ma, Európában egy olyan világot építünk, ahol házhoz jön a világ, ki sem kell mozdulnunk.

Persze ehhez meg kell nyitni agyunk azon szegmensét, mely megérteti velünk hogy szinesen élni jobb, mint feketén-fehéren. A kutyatartó kisebbség sem hiába érzi ugyanazt amit a kultúrális kisebbség, testi fogyatékos kisebbség, homo-transz-szexuális kisebbség megél ma, itt a Kárpát-medencében. Bár meg kell hagyni, sokszor az az érzésem, Magyarország a térségben e tekintetben még mindig élen jár, ha hisszük ha nem, pozitív értelemben.  

Ahhoz hogy a többség elhiggye nekünk, mi tényleg nem zavarjuk őket, azt el is kell velük hitetni. Szedjük össze a fonott kalácsot kutyánk után! A kutya ma láncravert, sárban és ürülékben tocsogó állat. Egy kutya bolha nélkül nem is kutya.

Ehhez előbb mindezt meg kell változtatni.

 

Címkék: buzi kutyaszar kisebbség

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyekutya.blog.hu/api/trackback/id/tr16834748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása