Bort iszunk ásványvízzel

 2008.12.21. 21:08

Egy fröccsöt légyszi!

Hosszúlépést.

NANemá, ugye ezt nem gondolod komolyan.

Mert?

Miért?

 Megrögzötten ragaszkodom a szódához. Nem azért mert sajnálom a Levitől a pénzt (büszkék vagyunk rá is), de azért biztosan ő is húzná a száját, ha egy borfesztiválon a fröccsét ásványvízzel kapná.  Pedig a boros társadalom  tudottan  nagyon is  konzervatív.  Van is rá okuk, '98 és '02 közt volt igen jó a dolguk. Nem is baj ez, de akkor hol kezdődik itt a magyar öntudat? Ha magyar ember palackozta ásványvízzel, vagy a magyar találmány szódával isszuk szőlőjének nedűjét?

Nem tudom mikor teszek jót. Hogy PC maradjak ittis ottis.

A szóda jó dolog. Hidegen, nagy buborékkal, nyári melegben, nagy zaba után. Tehát mindig. Csudajót tudunk tőle böfögni. Fel is lazítja a nehéz ételt egy kicsit, ahogy érzem, gyomrom sötét bugyraiban mintegy vulkáni hőforrrásban bugyognak ki a a co2 buborékok.

Meg magyar is. Ráadásul. De én inkább azért szeretem, mert jó emlékek kötnek hozzá.

Köszönjük Ányos!

Locsoláskor a legpraktikusabb locsolóeszköz a szódásszifon, teli feszültséggel lefojtott vízzel. Hogy lehet ásványvízzel jól csatakosra locsolni egy lányt két méteres biztonságos távolságból? Sehogy.

Bort sem lehet inni ásványvízzel. Minden ásványvízgyártó azon szenved, hogy elhitesse, a vizüknek milyen különleges , egyedi ízvilága van. Időről időre próbálnak a borversenyekhez hasonló mustrát rendezni, valami oknál fogva senkit nem érdekel. De ha már elhisszük hogy íze van, akarjuk azt borhoz keverni?

 

A borba szóda való. Ez így van jól. Ha az a bor már csak szódával iható :) Másrészt.

Szódát kapni étteremben nem könnyű feladat. Sokan fogalomzavarban szenvednek hirtelen, és egyből ásványvizet hoznak, mások korrektebb eljárásban közlik, csak ásványvízzel szolgálnak ki. De miért? Sose értettem.

Ha nekem éttermem lenne, lehetne szódát is, meg ásványvizet is, meg csapvizet is kapni. A franciák alkotmányában törvény rendelkezik. A vízhez jutás joga minden polgárukat  megilleti.  Nem is voltam még francia étteremben, ahol ne adtak volna kérés nélkül egy pohár vizet.

Általában - belső körökben ezt beszélik- azért lehet csak ásványvizet kapni egyes éttermekben, mert nagyobb rajta az árrés. A szódát meg csak 10 Forint/dl adják, és azért nem éri meg talpalni.

De könyörgöm, eszébe jutott már vendéglátósnak az a megoldás, hogy mondjuk drágábban adja a szódát? Na? Hogy hangzik? Megoldás lehet?

 

Címkék: bor ásványvíz szóda böfögés

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyekutya.blog.hu/api/trackback/id/tr60835670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása